31 maj 2016

Marcus Bohman- Det känns som att du varit nära att återvända till SSK i ett par säsong nu. Var det nåt speciellt som gjorde att du valde att komma tillbaka nu ?


- Nä, det var en självklarhet att komma tillbaks nu när SSK gick upp och att Waltin ska vara där i två år till. Det var inga konstigheter. Det fanns inga andra lag som var aktuella egentligen utan det var Södertälje som var första valet.


- Varför valde du att lämna SSK för Djurgården 2008 ?


- Det var väl egentligen av olika anledningar, vi bodde inte i Södertälje med familjen då. Så det blev enklare att spela i Djurgården då, att kombinera skolan med hockeyn. De var aldrig aktuellt att gå hockeygymnasiet i Södertälje då, SSK hade endel att jobba på just då men vad jag vet så har det blivit bättre nu.


- Vem är Marcus Bohman ? Hur är du som spelare och vad är dina styrkor ?


- Jag är en hårt arbetande defensiv back, gör ett hårt jobb i det tysta och spelar för laget, gör skitjobbet. Försöker vara en ledare både på och utanför isen. Sen vill jag väl nånstans komma tillbaka lite till den typ av spelare jag var som junior. 

- Jag hoppas att med hjälp av Waltin och nu Nichlas Falk som jag haft tidigare bli mer av en tvåvägsback igen. Det blir skitkul att jobba med Nichlas igen, jag gillade honom mycket när jag spelade i Djurgården.


- Spelarna i SSK förra säsongen hade väldigt hård och målmedveten träning bakom sig. Är träningen hittills som du förväntat dig eller är det en nivå högre än du tidigare varit med om ?


- Jag tycker att fysupplägget som vi haft nu de här veckorna har varit bra, det har varken varit för hårt eller för lätt. Vi har ju tre bra fystränare som har hand om lite olika bitar så jag tycker det är ett väldigt seriöst och bra träningsupplägg.


- Det känns ju lite som att det var just träningsbakgrunden som blev avgörande till slut, att SSK kunde mala ner sina motståndare i kvalserien.


- Ja, det kan jag hålla med om. Jag såg ju de sista matcherna från läktaren och tyckte väl att de allsvenska lagen var dåligt tränade. Därav anledningen till att de inte kunde håll sig kvar heller.


- Sen var det ju självklarhet en hel del skicklighet i laget också. Jag tror att det laget ändå hade kunnat hävda sig hyfsat bra i allsvenskan.


- Det tror jag också, jag är mäkta imponerad av många av de som ändå har varit i div 1 och spelat att de kunde prestera på den nivån som de gjorde.


- Du har ju skrivit på för två år, känner du att klubben ser dig som en spelare att bygga långsiktigt med ? 


- Det är nånting som man måste bevisa under de här två åren till att börja med, visa att man är nån att lita på. Det får framtiden utvisa helt enkelt.


-Vill du stanna kvar i klubben och vara med på resan till SHL även om där kommer locktoner från högre serier om SSK ligger kvar i HA ?


- Ja, absolut det vill jag ju. Man vill ju bli en Robban Carlsson, det finns ju några andra också har varit i klubben under många år. Det är klart att man vill bli en sån spelare i SSK, det ju är de spelarna man har sett upp till när man växt upp. 

Nu har det gått några år och jag har fått komma hem så nu känns det som att det ska mycket till för att jag ska lämna för en annan klubb. 


-Vad tror du ni som lag kan åstadkomma i HA ? Det är ett väldigt sammansvetsat gäng du har kommit till.


- Det har varit lätt att komma in i gruppen. Det är svårt att svara på hur långt vi kan nå kommande säsong men jag tror inte man ska ha för bråttom, det gäller att spela oss in i serien nu första året. Det gäller att inte sätta för höga mål innan säsongen utan istället försöka göra en så bra säsong som möjligt och etablera oss i HA. 


- Finns det nån speciell spelare du haft som förebild i SSK ?


- Under ungdoms åren så var ”Poppe” en spelare som jag såg mycket upp till. En stor kapten som var en häftig ikon när man växte upp. Han kanske inte var mest spelskicklig men det var en spelare som visade stort hjärta för klubben och täckte skott med ansiktet i princip.


- Vad kan SSKsupportrarna förvänta sig av dig ?


- De kan förvänta sig en spelare som täcker en jäkla massa skott i alla fall, jag ska försöka att hjälpa till att höja boxplaystatistiken. Det är väl det enda som jag kan komma på var lite sämre förra säsongen. I boxplay hoppas jag kunna bidra med en del. 


- Du har inga förhoppningar om att få spela powerplay ?


- Det är väl boxplay i dagsläget som jag känner att jag absolut kan bidra med, sen är det klart man hoppas på att få chansen att spela lite PP och kunna växa till att bli en tvåvägsback, det hoppas jag. 

Nu har jag två år på mig här och jobba på det så jag hoppas att det blir en lyckad utgång på det.


- Gör du nåt annat vid sidan av hockeyn, studier, arbete ?


- För tillfället har jag bara hockeyn men min ambition och förhoppning är att få jobba med nånting inom klubben. Jag har lite snack med Pernhem om det, att få vara ett ansikte utåt även på marknadssidan eller ungdomssidan, nånstans inom föreningen vill jag vara med och hjälpa till. det är inget måste men det finns lite diskussioner om detta, som en rolig grej.


- Hur är det annars idag, går det att klara sig bra ekonomiskt i HA med hockeyn på heltid ?


- Det är väldigt olika beroende på vilken klubb man spelar för, nu blir det ju allt vanligare att de allsvenska klubbarna kör 8 månaders kontrakt. Jag har haft lite olika där, i Timrå hade jag 12 månader men när jag spelade i Asplöven hade de bara möjlighet att erbjuda 8 månader. Det är helt olika beroende på vad klubben har för omsättning och spelarbudget och så. 


- Då så Marcus får du ha det bra och lycka till med säsongen. 


- Tack det samma.
Daniel Bladh för SSKsupportSkåne
Intervjuer