23 april 2017

Målvaktstalangen vill stanna, men vad vill SSK ?


Under säsongen som gick klarade SSK:s J20 lag nytt kontrakt i J20 superelit. Målvakten Lukas Klarström gjorde en klart godkänd säsong och fick vid några tillfällen känna på A-laget, dock bara som båsöppnare men det känns ändå som att Lukas är det naturliga valet vid sidan om Alexander Sahlin kommande säsong.


Jag trivs väldigt bra i SSK, har bott här i fyra år nu och har många vänner här”, säger Lukas i en kommentar till SSKsupportSkåne.


Klarström i mål mot Malmö J20 säsongen 16/17Säsongen 16/17 var Lukas sista som junior och blir således första års senior kommande säsong. 

Det har på vissa håll i supporterleden kommenterats om att man vill se Klarström bilda målvaktspar med ”Salle” i hockeyallsvenskan. Och där håller jag fullständigt med, ett helt naturligt val. 


Lukas Klarström 19 år och är bördig från Kristinehamn i Värmland och kom till SSK 2013 för att gå hockeygymnasiet. Den senaste säsongen stod han 26 matcher för SSK J20 och hade en räddningsprocent på 91,7. 

Lukas själv ser gärna en fortsättning i SSK.


”Jag vet inte, det blir nog klart den närmsta tiden, jag kan inte säga så mycket mer om det just nu.”


- Men är SSK intresserade av att behålla dig och är du intresserad av att stanna kvar ?


- Jag hade gärna stannat men jag vet inte hur det blir än.


Upplägget med ”Bratten” och Robert Löf med delat ansvar för målvaktsträningen har funkat bra anser målvaktstalangen:


Det har funkat bra, vi i J20 har jobbat med Robert Löf. Vi har haft dem några gånger i veckan och det vi har kört har varit väldigt bra. 

Sen vill man alltid ha mer men överlag är jag nöjd helt klart.”


- Vad är dina ambitioner inför kommande säsong ?


- Att etablera mig på seniornivå och spela många matcher.


- Vad är dina styrker som målvakt och vad kan du bli bättre på ?


- Jag är ganska snabb och läser spelet bra, spelet med klubban kan bli bättre. Det mesta kan man ju träna och bli bättre på. Daniel Bladh för SSKsupportSkåne 

Arkiv