”Jag byter från en storklubb till en annan”


     Jacob Spångberg, ny back i ssk
För SSKsupportrarna ärJacob Spångberg förmodligen mest känd för ”busringningen” till SSK:s kansli inför premiären mellan AIK - SSK säsongen 14/15.


”Haha... ja, som sagt: det trodde jag var preskriberat. Men internet glömmer aldrig. Jag tyckte det var en rolig grej och det var för att skapa mer hype inför premiären den säsongen. Det slog väl ut och jag är stolt över min insats, haha”


- För de som inte har så bra koll på dig. Vem är Jacob Spångberg ?


- Jag är en lugn kille, stressar inte upp mig i onödan. Oftast glad, en vinnarskalle, så kanske inte lika glad när man förlorar.

Som spelare är jag en back som gillar att följa med upp i anfallet och bidra framåt men ändå sköta det defensiva bra.


- När blev det aktuellt med SSK ?


- Jag pratade med AIK efter säsongen och vi var väl inte riktigt överens om vad min roll där. Då jag fick en bättre bild av SSK och vad de ville ha ut av mig. Sen hade de en intressant  satsning på gång. 


- Hade du anbud från andra klubbar ?


- När jag och min agent kom fram till att jag borde röra mig från AIK så hörde vi av oss till några klubbar i HA. Det kändes ganska snabbt att SSK var det bästa alternativet, de kändes ganska tydliga i sin bild med de ville som klubb och med mig. 

Det var en ganska kort dialog, det gick rätt fort från det att vi började diskutera tills det att vi blev överens.

Hört talas om Sveriges mysigaste musikfestival ? Inte. Kika in

- Vad anser du själv du kommer att bidra med för att hjälpa SSK att vinna fler matcher ?


- Alltså, jag har inte så bra koll på vad det var som gick snett förra säsongen. Målet är att var stabil bakåt och bidra framåt.


- SSK är ju en klubb där ingen med SSK sympatier är nöjda med att bli jumbo i landets näst högsta serie. 

Känner du en press att leverera nu när klubben har ett högre mål ?


- Press vore fel att säga men det är klart att jag ställer höga krav på mig och det tycker jag att supportar har rätt att göra också. 

Men det är egentligen inget konstigt med det, jag byter från en storklubb till en annan och jag känner inte att det kommer påverka mitt spel. Det är bara kul att folk är engagerade.


- Hur gick resonemanget när du skrev ett 2års kontrakt ?


- Det var från början SSK som kom med ett sådant förslag. Jag känner väl att det kan vara bra med kontinuitet och tror att om en klubb vill satsa uppåt så är det bra att ha en stomme i laget att bygga ifrån, och jag vill gärna vara med som en viktig byggsten på en sådan resa.
Daniel Bladh för SSKsupportSkåne
Intervjuer