De sista pjäserna i lagbygget 

SSK har valt att avsluta med många av de spelare som fanns i truppen från säsongen 16/17. Störst omsättning har det varit på backsidan där bara en spelare är kvar, nämligen Marcus Bohman.

För tillfället består SSK:s A-trupp av 20 spelare, 2 målvakter 6 backar och 12 forwards. Lägg där till Lukas Klarström och Robin Christoffersson, två unga målvakter som tränar med A-laget men kommer att vara utlånade till klubbar i hockeyettan kommande säsong. 
Tränar med A-truppen gör även förra säsongens sista års juniorer Noah Pereira och Wincent Blomdahl, vilket SSKsupportSkåne.se  tidigare skrivit om. 
Skulle dessa två bli erbjudna kontrakt eller tryout med SSK betyder det att truppen kommer att bestå av 14 forwards när laget börjar försäsongsmatcherna i augusti.
I Noahs fall ska ett beslut vara nära. "Får veta i veckan förhoppningsvis", säger Noah i en kommentar.

Hur tänker SSK ?
Har man planer på att ta in ytterligare spelare på forwardsidan eller avvaktar man utfallet med tryoutspelarna. 
Skulle det visa sig att SSK anser att de 2 tryout spelarna Hampus Olsson och Sebastian Manberg inte håller måttet skulle det kunna innebära att där bara är tio forwards i truppen. 

I dagsläget är ju varken Noah Pereira eller Wincent Blomdahl knutna till kontrakt. I alla fall har inget annat meddelats från klubben.
Tanken från klubbens sida kan ju vara att knyta till sig forwardstalangerna och låna ut dem till något hockeyettanlag. Oavsett så är det en chansning att vänta då marknaden blir tunnare för varje vecka som går, det har vi ju sett förut.
På backsidan finns ännu en tryoutspelare i Sebastian Ouwya. Kan bli succé eller sluta med att lagledningen i SSK inte anser att han håller de kvalitéer som krävs för ett permanent kontrakt. Här kommer det antagligen att presenteras ytterligare något namn framöver.

Endel namn har varit på tapeten
Att styrelse och sportråd söker efter spelare med mer erfarenhet av spel på SHL eller HA nivå är konstaterat. Enligt Andreas Häggström, en av personerna bakom initierade supportersajten 
uppdragsport.se ska klubben inte ha varit allt för långt ifrån en värvning av David Åslin.
Janos Hari är en annan spelare med erfarenhet av matcher på HA och SHLnivå. Där fanns det ett ömsesidigt intresse.
Uppgifter som även de kom från 
uppdragsport.se var att SSK var nära att värva backen Gustav Ahnelöv. Sen blev det tyst och sen kom värvningen av Petter Hansson. SSKsupportSkåne kan ge beskedet att Gustav ock SSK inte för några samtal längre och således inte kommer att representera SSK, åtminstone inte just nu.


Daniel Bladh för SSKsupportSkåne


Arkiv