Återvändaren" som kommer att bidra med mer fart till SSK 


”SSK har en hög ambition och en intressant satsning på gång"


Christopher Bengtsson i SSKtröjan säsongen 13/14Christopher Bengtsson, ett av flera nyförvärv hittills för SSK inför säsongen 17/18, är ett inte helt obekant ansikte för SSKsupportrarna. Han var nämligen inlånad från MODO i 9 matcher under säsongen 13/14.


Ny återvänder han alltså till SSK för kommande säsong och kanske ännu längre. Han och SSK har kommit överens om ett kontrakt på 1 +1 år.


Christopher som beskriver sig själv som en glad och positiv person tror att han kommer att bidra med mer fart i SSK:s spel framöver: 

”Jag är en bra skridskoåkare som spelar med mycket fart och tycker om att utmana motståndarbackarna, gillar spelet med puck”,säger han till SSKsupportSkåne.se


- Vad var det som lockade med SSK ?


- När jag snackade med lagledningen så tyckte jag att satsningen framöver var väldigt intressant.


Christopher fick ett bra intryck av SSK redan under sin korta sejour i klubben säsongen 13/14 då den låg i Hockeyallsvenskan.

Det var så klart också en bidragande faktor till att det blev enklare att bestämma sig för att skriva på för Sportklubben.


”Jag kände redan då att SSK sköttes på ett proffsigt sätt med allt runt omkring. Man får bra förutsättningar i Södertälje både på och utanför isen”, säger han vidare om sin syn på SSK. 


Hört talas om Sveriges mysigaste musikfestival ? Inte. Kika in


- Vilka egenskaper hos dig anser du kommer att hjälpa laget att vinna fler matcher ?


- Jag kommer att bidra med mycket fart och spelet med puck.


- Även om SSK var nykomling förra säsongen så är det ändå ingen med SSKsympatier som är nöjd med att bli jumbo i landets näst högsta serie.

Känner du någon press att prestera nu när klubben har en högre målsättning ?


- Det känns mest inspirerande, se när det klart, pressen finns ju där. Så är det ju inom hockeyn. Vi ska göra det här tillsammans, hela laget. Det hänger ju inte bara på en eller ett fåtal.


Vidare säger Christopher Bengtsson att han tycker det ser väldigt intressant ut med lagbygget och avslutar med att berätta om hur diskussionerna runt det nya kontraktet gick: ”Det var bägge parter som kom överens om att det var ett bra alternativ, man får känna sig för den här säsongen och sen har både jag och klubben möjlighet att utvärdera efter säsongen”

Daniel Bladh för SSKsupportSkåne 
Intervjuer