3 lämnar och 2
        tränar med A-Laget


”Träningen går bra och jag känner mig stark, jag hoppas på att jag får chansen i SSK 

och jag tror att jag har mycket att tillföra”

                   

 

Fyra spelare från SSK som säsongen 16/17 gjorde sina sista juniorsäsonger
SSK med Mats Pernhem i spetsen har åtskilliga gånger betonat vikten av en bra juniorverksamhet. 

Ett resonemang som är helt i sin ordning och viktigt för att klubben på sikt även ska kunna ha nytta av det arbetet genom att lyfta upp spelare från egna verksamheten till A-laget.


Med få undantag så har det arbetet än så länge inte gett den önskade effekt i form av uppflyttade juniorer till representationslaget.


Uppdragsport.se har tidigare skrivit om en osäker framtid i SSK för Nic Simsic, då han inte han hört något från klubben.

Förhoppningsvis kommer det att bli bättre framöver med inslussningen av talangfulla spelare från J18/J20.För tillfället tränar 2 spelare från förra årets J20 med A-truppen. 

Två spelare som föregående säsong fick prova på spel i Hockeyallsvenskan.


Hört talas om Sveriges mysigaste musikfestival ? Inte. Kika in


Noah Pereira som är den ena säger till SSKsupportSkåne.se: 

”Just nu tränar jag på hårt med A-laget men jag har inte fått något kontraktsförslag ännu"


Noah hoppas få chansen i SSK och kan tänka sig en tryout om det krävs för att övertyga lagledningen om ett permanent kontrakt.


”Träningen går bra och jag känner mig stark. Jag hoppas på att få chansen i SSK och jag tror att jag har mycket att tillföra”, fortsätter han samtalet.


Något som skulle kunna sätta käppar i hjulet Noah är den ögonskada som han ådrog sig under säsongen. 


- Jag har inte haft någon diskussion så om framtiden med klubben. SSK vill att jag ska ta hand om mitt öga först och få det läkt och i ordning. 


-Och går läkningen åt rätt håll ?


- Ja, jag var och kollade ögat för några dagar sedan, gjorde lite syntester och väntar på provsvaren där ifrån. Jag tycker att det har gått framåt, det känns bra.


”Jag trivs jättebra i SSK, det är en bra klubb och tycker de tar bra band om mig”, tillägger han. 


- De har visat förståelse att det tar ett tag att komma tillbaka från skadan, de har gett mig en hjälpande och sagt att om det är nåt jag behöver så är det bara att säga till. 


Wincent Blomdahl är en annan spelare som också tränar med A-laget för tillfället, vilket också bekräftas av huvudtränare mats Waltin:

”Det stämmer, han tränar med oss för tillfället och vi hoppas att han blir kvar i organisationen”


Sedan tidigare står det klart att förre J20 lagkaptenen Ludvig Karlssson är klar för spel i hockeyettan med Köping. Även assisterande kaptenen William Warging uppger att han inte spelar kvar i SSK.

”Nej det gör jag inte, jag letar efter ny klubb för tillfället” ,svarar William när SSKsupportSkåne ställer frågan.


Inte heller Lucas Hedlund ser ut att vara kvar i Sportklubben.

”Jag kollar med olika klubbar just nu. Pratade med SSK efter kvalseriens slut och de sa att de vill få ihop ett slagkraftigare lag nästa säsong och att jag inte var med i bilden för tillfället”, säger Lucas.


Det samma gäller Viktor Bemström som uppger att han inte fått nåt förslag från SSK och räknar med att han inte blir kvar i klubben. 

Daniel Bladh för SSKsupportSkåne
Arkiv